fredag 13 april 2012

God Kväll/God Morgon

Vi börjar med att kika lite på hur min kväll såg ut i går. Jag hade bestämt mig på vägen hem att jag inte skulle fastna i soffan framför Tv-n. Så när jag kom hem så fixade jag till i köket så det blev en liten sy ateljé.
Sen fixade jag middag och avnjöt den på det just nu farligaste stället i lägenheten.... framför T v-n.
Men jag lyckades att inte växa fast.
Jag hade ju hittat två tyger till ett benvitt och ett mörkblått dom är inte i lika stretchigt tyg men det borde funka lika bra. Så jag mysade till det hemma tände ljus och satte på musik och sen var det bara att köra.






Det är fortfarande dessa byxor som jag ska efter likna, så jag lade ut tyget och klippte ut det efter det mönster vi redan hade gjort förra helgen. sen var det bara att fortsätta på nästa och nästa.





Efter det tog jag plats bakom symaskinen och började sicksacka alla kanter och sen började jag med den svarta byxan. nålade ihop sömmarna och sydde ihop den sen var det grensömen och den gick som sist super. När jag var klar med den svarta byxan (så långt som jag kunde sy på egen hand) tog jag en liten fika paus. 
Sen var det dax för en provning och då upptäckte jag att byxan var mycket tightare en den jag gjorde förra helgen men det funkade för att svart är lite mer förlåtande...
Det jag inte tänkte var att hmmmm undrar hur dom andra tygerna kommer att bli för dom är mycket mindre stretchiga...
Men jag gav mig raskt på den benvita byxan och där hade jag gjort extra back stycken som foder för det blir lätt lite genomskinligt och ljusa tyger är inte lika förlåtande...
Sydde ihop den och tänkte att detta får räcka för i kväll men först ska jag prova dom..
Det var då jag insåg att tygen inte var ett dugg lika och att mönstret vi klippt ut var alldeles för litet för de mindre stretchiga tygerna. Åhhhhh vad jag blev besviken..... jag får på mig dom men dom sitter som en andra hud och det var inte så det skulle vara.
Så aningens besviken så kröp jag ner under täcket.





God Morgon!
Vaknade av att vinden ven utan för fönstret straxt innan sju och upptäckte att det snöar....
FY det hade jag inte räknat med och det såg inte ut så på vädret när jag kikade.
Nu har jag avnjutit en god frukost och ska hoppa ner i badet och sen var det tänkt att jag ska in till stan för att leta balklänning till nästa helg.. Vi ska på en vårbal och det är frack som gäller.
Så jag MÅSTE hitta en klänning i dag för det är enda dagen jag hinner leta och det känns så där.
Jag gillar att ha gott om tid på mig när jag ska leta... men nu blev det lite kort varsel så det är bara att köra.
På med varma kläder och snöskorna och ge sig ut, inte det bästa med en massa varma kläder när man förhoppnings vis ska ut och in ur provhytter.
Men nu ska vi inte vara såna.... upp med mungiporna och kör.





- Posted from my iPhone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar